top of page

Dansa Improvisació 

La dansa improvisació ens connecta 

HORARIS:

DIJOUS de 20h a 21'30h

 

PLACES LIMITADES!

En estat d'escolta i presència, qualsevol cosa que passa és una oportunitat de viatjar en l'instant, de cavalcar-lo, de perdre’s i redescobrir-se un mateix. Fins i tot quan hi ha judici o no sabem què fer. 

Partim de la concepció de la persona com a unitat bio-psico-social. De manera que treballem l'escolta d’allò que passa tant fora com dins, en el Cos-Cor-Cap, per tal de convertir-ho en material de creació espontània. Explorem i posem en joc diferents registres de moviment a fi d’expandir la flexibilitat mental, la disponibilitat i i les possibilitats de moviment, de manera que aquest mica en mica vagi guanyant en llibertat, espontaneïtat i riquesa.

A final del curs, podrem dur a terme composicions instantànies a partir de situacions determinades.

La pràctica regular de la Dansa Improvisació, per tant, té els seus efectes positius en la vida quotidiana: millora la seguretat, l'autoconfiança, les capacitats cognitives i creatives, així com la relació amb els altres.

 

Destinataris 

Persones amb que volen explorar i/o endinsar-se en la improvisació i el moviment espontani i lliure.

 

Continguts

  • Escolta i presència

  • El primer partenaire: el judici

  • Davant el buit

  • Cos(sos). Consciència corporal i grupal.

  • Paràmetres de moviment: Viewpoints i Laban Movement Analysis

  • Moviment – Sensació –  Emoció – Imaginació

  • Composició instantània

 

 

Horaris:

DIJOUS de 20h a 21'30h

 

PLACES LIMITADES!

imparteix les classes Álvaro Prats Bertomeu

Artteràpia/Dansateràpia · Formació en Arts Aplicades a Educació i Salut · Creació escènica

 

 

Álvaro Prats Bertomeu  Art/Dansaterapeuta. Creador independent, performer, actor i ballarí. Formador en arts escèniques aplicades a Educació i Salut. Docent del Màster Integratiu en Artteràpia de Grefart i ha col·laborat amb universitats com UdG, EUSES, INEFC. Co-creador del projecte Educació Física Creativa. Màster en Artteràpia. Postgrau en Expressió i Comunicació en la Pràctica Socioeducativa. Llicenciat en Filosofia i Antropologia. Format en Arts Escèniques amb diferents mestres/as tant al Regne Unit com a Catalunya.

La meva orientació professional s’enfoca cap a l’ús de la creació i dels llenguatges artístics com a eines de qüestionament, activació i transformació individual i social.

Com a artista, al llarg de la meva vida he explorat la poesia, la fotografia i les arts escèniques. Des de 2002 començo a formar-me en dansa, teatre físic i butoh a Londres i continuo a Barcelona. A la capital anglesa començo a realitzar performances integrant poesia i cos, tant en sala com al carrer, i participo en la London Biennale. Algunes peces també són portades a Alemanya. Des del 2003 he creat obres en solitari i també he  col·laborat amb artistes nacionals i internacionals. Les meves obres transiten els llenguatges de la performance, el teatre físic, la dansa, els intervencions urbanes i el site-specific, alhora que entrellacen l’experimentació i la provocació amb una base antropològica i social fonamental. 

álvaro prats impro.jpeg
bottom of page